Transportului local va avea mai putine curse pentru a preveni infectarea cu coronavirus

Transportului local va avea mai putine curse pentru a preveni infectarea cu coronavirus

„Am decis să reducem gradual numărul curselor de pe anumite trasee. Elevii stau acasă de când s-au închis școlile, mulți dintre pensionari și-au redus și ei călătoriile, n-are rost să trimitem autobuzele goale pe traseu”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

În schimb, s-ar putea spori numărul de autobuze dimineața și după-amiaza când buzoienii se duc și se întorc de la serviciu. Ideea e de a se putea păstra o distanță de minimum un metru între călători.

TransBus va reduce incepand de LUNI multe curse inclusiv pe traseele rurale întrucât și acolo s-a diminuat numărul de călători. Conducerea Trans-Bus a avut ieri și azi discuții cu primarii din comunele unde operează Trans-Bus.

Se speră și că reducerea numărului de autobuze îi va determina pe cetățenii de vârsta a treia să-și limiteze ieșirile și să stea mai mult în casă.

DEZINFECTARE AUTOBUZE

*La intrarea și ieșirea din cursă – la sediul societății.

*La capăt de linie se vor dezinfecta toate elementele susceptibile la atingere (bare de susţinere, mânere, spatare de scaune etc) de către șoferul mijlocului de transport în comun și echipa de control desemnată

*O dată pe săptămână autobuzele vor fi dezinfectate de o firmă specializată pentru aceasta activitate, la sediul societatii.

sursa: Buzoienii.ro