Sunt anunțate lucrări de mare anvergură la noul pod de la Vadu Pașii

Sunt anunțate lucrări de mare anvergură la noul pod de la Vadu Pașii

Ritmul lucrărilor la noul pod de la Vadu Pașii nu este afectat de epidemia de coronavirus. Se.lucrează susținut la cele două culee de la baza construcției, urmând ca peste trei săptămâni să fie programate lucrări de montaj la ultimile secțiuni ale tablierului.

La finele lunii aprilie sunt anunțate lucrări complexe de montaj la cele două tronsoane metalice ale podului care urmează șă fie ridicate pe poziții pe pilonii dinspre localitatea Vadu Pașii.

Primele trei tronsoane metalice ale podului, au fost deja ridicate și montate încă de anul trecut pe malul dinspre orașul Buzău .

Primarul Gheorghe Firon spune că ternenul de finalizare nu va mai fi depăsit de această dată, întrucât natura a fost mai prietenoasă cu constructorii. “Vreamea a ținut cu noi de această dată și n-au mai existat inundații care să dea peste cap mersul lucrărilor. Am înțeles că peste trei săptămâni sunt programate lucrările de ridicare ale celor două tronsoane, care reprezintă o ultimă etapă pentru montajul și amenajarea căii de rulare. După această operațiune complexă, sperăm ca lucrările să meargă în linie dreaptă,  pentru ca la vară să putem circula fără probleme pe noul pod ”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

La noul pod de la Vadu Pașii se fac ultimele pregătiri pentru una dintre cele mai importante etape.

citeste tot articolul