Se răspândește virusul la Buzău. Răspândirea virusului în farmacia spitalului județean și în două licee

Se răspândește virusul la Buzău. Răspândirea virusului în farmacia spitalului județean și în două licee

Update: În cadrul unei ședințe restrânse a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, convocate pe data de 09.03.2020, pentru gestionarea situației generate de confirmarea primului caz de infecție cu noul Coronavirus în județul Buzău, au fost luate următoarele măsuri:

  • Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din județul Buzău, care au indicat 3 contacți direcți (fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă) în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor. 
  • La propunerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme față de perioada 11- 22.03.2020, stabilită prin Hotărârea nr. 6/ 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
  • Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ amintite.

UPDATE: Anunț suspendare cursuri

  • In urma sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau, s-a hotarat suspendarea cursurilor in C.N. B.P. Hasdeu incepand de maine, 10 martie 2020, pana in 22 martie 2020;
  • Profesorii diriginti sunt rugati sa-si anunte elevii !

Autoritățile au confirmat în această seară apariția a două noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de femeia de 73 de ani din Buzău, comuna Pârscov, și de un bărbat de 60 de ani din București.

Septuagenara din Buzău este mama activistului civic Sebastian Silvestru din Pârscov, după cum buzoienii.ro a informat încă de aseară.

Foto: buzoienii.ro

Ana Maria Colgiu, farmacista șef din Spitalul Județean Buzău, va fi izolată și testată. Concubinul acesteia, Sebastian Adrian Silvestru, este băiatul femeii de 73 de ani care a fost testata pozitiv.”- a scris pe facebook, Dan Desliu.

Foto: facebook.com/DanDesliu

Farmacista șef al Spitalului Județean Buzău, ar fi putut răspândi virusul ucigaș în întreg sistemul medical Buzoian, cât și a pacienților, după ce ar fi furnizat medicația pentru întreg spitalul.

 Un elev din Hasdeu stătea în gazdă la Pârscov, la femeia dignosticată pozitiv cu CORONAVIRUS, articol agorabuzau.ro .

Potrivit agorabuzau.ro , un elev al Colegiului Naţional BP Hasdeu din Buzău, originar din Pârscov stătea în gazdă la femeia de 73 de ani, diagnosticată cu COVID-19 în urmă cu o oră. Tânărul provenea dintr-o familie care întâmpină dificultăţi, iar mama sa îi asigura plata chiriei în casa femeii întoarse din Italia în urmă cu şapte zile.

Citește mai mult pe agorabuzau.ro .

UPDATE AGORABUZAU.RO| La această oră, o ambulanţă a SJU Buzău se află la domiciliul concubinei fiului bătrânei infectate cu COVID-19. Din informaţiile primite de la faţa locului, personalul medical este echipament corespunzător pentru întâlnirea cu persoane purtătoare de viruşi. (vezi foto mai jos)

La acest moment, nici fiul bătrânei, nici concubina sa şi nici fiul acesteia (elev al CN Mihail Eminescu din Buzău) nu au fost testaţi biologic pentru a vedea dacă sunt purtători ai celui mai temut virus al momentului, mai informează agorabuzău.ro .

Citește mai mult pe agorabuzau.ro .