Scandal în cartierul Mihai Viteazul. Romii au aruncat cu scaune după jandarmi deoarece îi țineau în carantină.

Scandal în cartierul Mihai Viteazul. Romii au aruncat cu scaune după jandarmi deoarece îi țineau în carantină.

Mai mulți romi, ajunși în țară, au fost trimiși în carantină la domiciliu.

În urmă cu două zile, un echipaj de poliție a oprit un autocar în zona Patinoarului Ice Magic, din bariera Ploiești. În urma controlului s-a descoperit că pasagerii, în majoritate romi, veneau din Europa, din zona galbenă.

Cinci pasageri buzoieni, domiciliați în cartierul Mihai Viteazul, au fost conduși de un echipaj SMURD la domiciliu, acolo unde au fost plasați pentru carantină.

Ieri, jandarmii prezenți în zona domciliului unei familii de romi, din cartierul Mihai Viteazul, au avut ghinionul să se trezească cu o ”ploaie” de scaune, deoarece romii îi acuzau pe jandarmii că îi sechestrează la domiciliu, potrivit surselor noastre.

Răfuiala dintre jandarmi și romi, a avut loc pe strada Profesorilor, la ora prânzului, susțin vecinii ce au fost martori la întreaga scenă.

În ciuda eforturilor depuse de autoritățile buzoiene, romii mișună pe străzile cartierului Mihai Viteazul, fără nici-o remușcare de a respecta carantina, cea ce denotă că autoritățile sunt depășite de situație.

Cifra totală de persoane ce au ajuns în mun. Buzău, se ridică la 895 de persoane (față de 626 ieri) – cu probabilitate mare să depășească mâine baremul de o mie.

Coronavirusul! Frica de boală și apelul autorităților din vestul Europei au băgat cetățenii în case.

Cum străzile orașelor de prin Italia, Spania, Franța etc. au rămas pustii, cerșetorii români stau degeaba cu mâna întinsă. Rămași fără „mălai”, rromânașii noștri n-au ce face și se cărăbănesc spre… Românica.

Cu localnicii stând în case, nici manglitorii rromâni nu mai au spor și riscă să facă foamea.

Foto: arhivă

sursa: stiridinsursebuzau.ro