Raportul zilei: 234 de buzoieni izolați în case iar 3 în carantină, după ce au intrat în contact cu bătrâna cu coronavirus

Raportul zilei: 234 de buzoieni izolați în case iar 3 în carantină, după ce au intrat în contact cu bătrâna cu coronavirus

234 de buzoieni sunt izolați la domiciliu, după ce au revenit din țări cu restricții din cauza coronavirusului. Sunt ultimele date raportate de Direcția de Sănătate Publică, după confirmarea primului caz de boală în județul Buzău. De asemenea, sunt 3 persoane carantitate, care se află la domiciliu, însă cel mai probabil vor fi trimise în centrul de la Arbănași.

Este vorba despre contacții direcți ai bătrânei care a fost diagnosticată ieri cu coronavirus: fiul bătrânei, prietena acestuia și fiul celei din urmă, elev la Colegiul Hasdeu. Adolescentul a mers la cursuri, deși duminică a intrat în contact cu bătrâna diagnosticată ulterior.

Urmare a acestei situații, tot colegiul Hasdeu a fost închis, cu o zi mai devreme față de restul școlilor din țară. Nici un elev nu a mai venit astăzi la cursuri, la acest colegiu. 
 În fața acestei situații, conducerea Colegiului Hasdeu anunță că a demarat încă de la prima oră a dimineții acțiunea de dezinfecție.

S-au cumpărat măști, produse de dezinfectare iar la această oră, mai multe persoane echipate adecvat merg din clasă în clasă și dezinfectează totul. Pe de altă parte, reprezentanții Colegiului Hasdeu spun că școala a fost dezinfectată riguros în ultima vreme întrucât mai mulți elevi au fost diagnosticați cu gripă iar o clasă a fost închisă. Mai mult decât atât, recent, Colegiul Hasdeu s-a confruntat cu situația unui elev venit din Italia.

Acesta a anunțat conducerea școlii astfel că el a fost izolat la domiciliu 14 zile iar în unitate s-a făcut riguros dezinfecție. De această dată, conducerea Colegiului Hasdeu susține că adolescentul, contact direct cu bătrâna diagnosticată cu coronavirus, nu a anunțat pe nimeni că are în familie o asemenea situație astfel că luni el a fost la școală, intrând în contact cu colegii și cu profesorii.  

sursa: sansanews.ro