Protest la Buzău împotriva vaccinării obligatorii

Protest la Buzău împotriva vaccinării obligatorii

Parintele Mihail Milea, ne roagă sa fim în număr cât mai mare, sâmbătă, orele 11:30, în fața sediului Prefecturii (Casa Albă), la protestul împotriva Legiferării Obligativității Vaccinării întregului popor român (adulți și copii).

Notă autor: Românii, cei mai buni ”șoareci de laborator”!

În timp ce celelalte state membre UE, nu impun vaccinarea obligatorie, Guvrenul Orban dă mână liberă testelor pe români.

Oamenii spun că fiecare are dreptul să decidă dacă acceptă sau nu vaccinul, iar un act medical nu poate fi obligatoriu.

Dacă legea dezbătută luni în Parlament va fi adoptată, un număr de opt vaccinuri ar urma să devină obligatorii în cazul copiilor din România.

Proiectul de lege se află pe masa deputaților

Proiectul de lege care se află pe masa deputaților prevede, printre altele, că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat. Actul legislativ mai menționează și despre sancţionarea părinţilor care refuză să participe la acțiuni de informare cu privire la beneficiile imunizării. În cazul în care părintele sau tutorele legal nu participă la astfel de întâlniri, care vor fi organizate inclusiv de medicul de familie, el poate primi o amendă de până la 10.000 de lei. Părintele poate refuza vaccinarea copilului său doar dacă cel mic prezintă o reacție adversă la unul dintre vaccinuri sau mai multe. Intoleranța copilului va fi atestată printr-un certificat.

Dacă legea este adoptată în forma actuală, copiii nevaccinați ar putea să nu mai fie acceptați la grădinițe sau la școli. Unitățile de învățământ vor avea obligativitatea să solicite, la înscrierea minorului o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor. În cazul în care copilul nu este imunizat sau schema de vaccinare este incompletă, cel mic tebuie vaccinat în termen de un an.

Vaccinurile obligatorii pentru intrarea unui copil în colectivitate sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatita B.

Proiectul de lege prevede și obligativitățile pe care le au autoritățile. Acestea trebuie să asigure dozele necesare de vaccin.

sursa: http://stiridinsursebuzau.ro/