Fostul primar Floarea Holeliu pariază pe echipa lui Marius Georgescu

Fostul primar Floarea Holeliu pariază pe echipa lui Marius Georgescu

Chiar dacă primplanul acţiunilor politice este luat, cum este şi normal, de mişcările la vârf, nici în teritoriu nu se stă degeaba. În multe dintre localităţile din zona rurală a judeţului se conturează variante la actualele executive locale, în comuna Cilibia , de exemplu, discuţiile pentru coagularea opoziţiei la actuala putere fiind într-o etapă avansată. Interesant şi de bun augur pentru cei care consideră că la Cilibia este nevoie de schimbare la nivelul administraţiei locale este faptul că mentorul grupului de iniţiativă este fosta primăriţă, Floarea Holeliu. Cât priveşte alegerea pe care a făcut-o, Holeliu spune că nu este o decizie pe care a luat-o pe moment, iar despre echipa configurată în jurul tânărului Marius Georgescu spune că a „monitorizat-o” şi că recunoaşte dorinţa de a schimba lucrurile în bine, ca în perioada în care era implicată personal în politica locală .

„Se spune că de pe margine toţi se dau cunoscători. Eu aş vorbi doar despre acele aspecte pentru care am putea descoperi realităţi mai bune, mai palpabile. În cazul nostru, evident, este vorba despre activitatea de până acum a administraţiei locale şi dorinţa şi capacitatea acesteia de a obţine rezultate în favoarea locuitorilor.

Nu o spun cu răutate, dar consider că într-o conjunctură favorabilă, la nivel de judeţ, când în ultimii patru ani în Buzău au fost trimise sume importante de la bugetul statului, şi s-a beneficiat şi de un sprijin logistic direct pentru promovarea şi accesarea finanţărilor europene, actuala administraţiei locală nu şi-a reglat deloc ritmul de lucru. Sunt sigură că această echipă de oameni tineri, pe care îi sprijin necondiţionat, va prezenta în detaliu ce oportunităţi au fost ratate de actuala administraţie, sunt aspecte pe care şi eu le cunosc, dar acum spun doar că Marius Georgescu şi echipa lui vine cu o idee cinstită – să se facă administraţie şi pentru comunitate!

Mi s-a cerut expertiza ca fost primar, dar la rândul meu, şi transmit echipei prin intermediul dumneavoastră, am vrut să ştiu din partea cui vine oferta. Am descoperit un tânăr care este implicat în politica buzoiană de aproape 10 ani, dar nu face parte dintre cei care s-au „orientat” doar spre beneficii. Am fost bucuroasă când mi s-a spus că Marius Georgescu este un om de cuvânt, calitate pe care o întâlnim rar în mediile politice. Am multe cunoştinţe în judeţ şi este cel puţin reconfortant să ţi se spună despre un tânăr că ştie să îşi onoreze promisiunile. Mai ales când este vorba despre cineva ale cărui rădăcini sunt la Cilibia. Cu atât mai mult mă bucur acum când Marius mi-a propus un astfel de proiect, în care se pune accentul pe comunitate”.

Pe lângă mesajul fostei primăriţe Floarea Holeliu, am primit la redacţie încă un punct de vedere de la unul dintre liderii grupului coordonat de Marius Georgescu, în care se distinge cu claritate că sloganul recent lansat „Să facem Cilibia mai frumoasă!” este considerat şi de Cătălin Dodan, un întreprinzător local, şi de necesitate şi realizabil.

„Pentru noi este clar că la acest moment se conturează două zone de aşteptare vizavi de prestaţia unei administraţii locale: pe de o parte sentimentul de automulţumire, manifestat de o parte dintre locuitori, dar şi la nivelul  aparatului administrativ, iar de cealaltă parte grupuri distincte la nivelul comunităţilor locale, în toate satele componente, care transmit mesaje asemănătoare celor la nivel naţional, din care înţelegem că trebuie să ne ghidăm după o altă mentalitate. Nu-mi face plăcere să spun, dar comuna Cilibia face parte din grupul localităţilor în care, cel puţin în ultimii trei-patru ani, administraţia locală nu s-a remarcat cu un aport pe măsura facilităţilor create, şi mă refer în primul rând la programele europene. Dacă până acum nu s-a făcut mare lucru, eu sunt convins că pe domeniul agricol şi comuna Cilibia ar putea să se regăsească printre localităţile care atrag bani europeni. Acum, când ştiu că fac parte dintr-un grup care şi-a fixat o direcţie, sunt cu atât mai convins de ceea ce spun şi că proiectul propus de prietenul Marius Georgescu va fi o carte câştigătoare pentru comunitatea din Cilibia”.