Fița fițelor! | Ce stațiune a fost luată cu asalt de buzoieni, în ultimele zile (FOTO)

Fița fițelor! | Ce stațiune a fost luată cu asalt de buzoieni, în ultimele zile (FOTO)

Zăpada căzută în cantități mari și peisajul de poveste au făcut din localitatea covăsneană Comandău cel mai mare punct de atracție al acestui început de an pentru mii de buzoieni! Oamenii au lăsat agitația orașului pentru o zi petrecută în natură, iar imaginile postate pe Facebook spun totul despre cât de frumoasă e iarna la poalele munților.

Aproape orice buzoian care deține un cont de Facebook a tânjit, zilele acestea, după zăpada de la Comandău, asta după ce și-a văzut măcar un prieten în fotografiile superbe realizate în comuna covăsneană. Mii de oameni au luat cu asalt stațiunea în primele zile ale anului pentru a se bucura, chiar și pentru o zi, de peisajul hibernal desprins parcă din poveste.

Și spunem măcar pentru o zi pentru că, cel puțin zilele acestea, toate pensiunile din Comandău sunt ocupate, interesul turiștilor pentru această stațiune fiind uriaș.

Startul fotografiilor cu zăpadă le-a dat un buzoian celebru. Este vorba despre omul de afaceri buzoian Laurențiu Dobrică, proprietar al unui domeniu splendid la Comandău. Dobrică a surprins imagini splendide cu crestele îmbrăcate într-o mantie albă și cu brazii încărcați de nea, fotografiindu-se pe snow mobil și reușind să stârnească invidia multora.

Comandău Comandău este o comună în județul Covasna, formată numai din satul de reședință cu același nume. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Comandău se ridică la 1.006 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 1.042 de locuitori.

La Comandău se ajunge prin DN 10, timpul estimat pentru călătorul care pornește din Buzău fiind de 3 ore și 12 minute.