Dacă se află că Silvestru, farmacista și elevul au corona – E Panica MARE la Buzău!

Dacă se află că Silvestru, farmacista și elevul au corona – E Panica MARE la Buzău!

Sebastian Silvestru + concubina sa (farmacistă șefă la Spitalul Județean!) + elevul de la Hasdeu au fost izolați aseară la domiciliu cu poliția la ușă.

Celor trei li s-au prelevat probe, iar azi vom afla rezultatele.

Sunt motive mari de îngrijorare pentru toți buzoienii. Dacă bunica de 73 de ani – confirmată aseară cu corona – a transmis virusul și doar unuia dintre cei trei problemele pot fi mari. Cei trei – fiind persoane active – există riscul să fi dus virusul în comunitate.

Scenariul cuminte

Dacă niciunul dintre cei trei nu a luat virusul, cazul e aproape închis. Și dacă vreunul a luat virusul dar nu l-a transmis mai departe, Buzăul va răsufla ușurat.

Scenariul de groază

Silvestru, farmacista și elevul au luat virusul și l-au dat mai departe în comunitate. Lucrurile se complică. Ipoteza cea mai neagră, dar care trebuie luată în considerare de autorități și comunitate, e ca de la pacientul zero (bunica) virusul să înceapă să se răspândească printre buzoieni cu repeziciune. Se poate ajunge în câteva zile/săptămâni la carantinarea întregului oraș sau a întregului județ.

Cu armata pe stradă, nimeni nu intră, nimeni nu iese. Cu Terapia Intensivă de la spital blocată, din pricina numărului mare de pacienți în agonie.

E un scenariu preluat din firmele horror/SF, dar pe care am putea să-l trăim cu ochii/pe pielea noastră.

sursa: buzoienii.ro