Cum a ajuns un mort de şase ani să-şi cumpere medicamente de 22 de ori, după deces de la farmacia unui preot, fost candidat la Primăria Buzău?

Cum a ajuns un mort de şase ani să-şi cumpere medicamente de 22 de ori, după deces de la farmacia unui preot, fost candidat la Primăria Buzău?

Situație uluitoare în Buzău! Într-un lanț de farmacii deținut de un preot se decontează rețete pe numele unor persoane decedate. Farmacia în care s-au făcut decontările în numele unui bărbat mort este amplasată în centrul comunei Pietroasele. Conform certificatului de deces, bărbatul a murit în 2014. Ulterior el ar fi ”călcat” pragul farmaciei de 22 de ori. După moarte, ”ar fi venit” să ia niște rețete compensate, potrivit România TV.

  • 22 de vizite la farmacie după ce a fost îngropat

Farmacia în care s-au făcut decontările în numele unui bărbat mort este amplasată în centrul comunei Pietroasele. Conform certificatului de deces, bărbatul a murit în 2014. Ulterior el ar fi ”călcat” pragul farmaciei de 22 de ori. După moarte, ”ar fi venit” să ia niște rețete compensate, potrivit România TV.

  • Soţia decedatului: „Fănică, stai cuminte! Nu mai umba brambura!”

Când a fost pusă în fața faptului împlinit, farmacista a pus totul pe seama neglijenței. Soția bărbatului decedat este, însă, de altă părere. ”S-ar putea să fie hoție”, a mărturisit consoarta decedatului. Președinta Casei de Asigurări de Sănătate Buzău spune că a făcut tot ce se putea pentru a opri ilegalitățile din sistem, însă, totul a fost în zadar.

  • Preotul Negoiţă a refuzat dialogul în faţa camerelor video

Preotul Paul Negoiță, cel care deține lanțul de farmacii, a refuzat să vorbească despre incident.

”Nu sunt dispus să vă dau niciun interviu! Faceți ce vreți, faceți ce constatări vreți, noi reacționăm ca atare. Nu este vorba de niciun mort. Aveți punctul nostru de vedere. Faceți ce vreți! Spuneți ce vreți! Găsiți dumneavoastră mortul sau viul respectiv și atunci noi o să plătim pentru infracțiunea pentru care trebuie să plătim. N-o să fie bine! O să vedeți că vom reacționa!”, a declarat preotul pentru România TV. De menţionat faptul că, potrivit News Buzău, de-a lungul vremii, societăţile conduse de către familia Negoiţă au mai acţionat în instanţă jurnaliştii din presa locală, fără câştigă de cauză.

Sursă text şi video: România TV

  • Cine este Paul Iulius Negoiţă, preotul care a candidat la Primărie?

Preot de meserie, acesta slujeşte la parohia Sf. Andrei din cartierul buzoian Micro XIV, într-una din cele mai frumoase şi îngrijite edificii religioase din Buzău. Sentimentele buzoienilor faţă de Paul Negoiţă sunt în antiteză. O parte a comunităţii îi apreciază calitatea de slujitor al Domnului, în timp ce o bună parte îi blamează pentru intrarea în politică (n.r. candidatura la Palatul Comunal), pentru banii pe care îi face în sectorul media şi din servicii funerare. Familia sa are afaceri în sectorul pharma, deţinând aproximativ 70 de farmacii la nivelul judeţului Buzău; creşte ovine şi oferă servicii funerare. De-a lungul vremii, prin postările exprimate în spaţiul public virtual, Negoiţă s-a făcut remarcat pentru aciditatea scrierilor sale la adresa conducătorilor din Palatul Comunal şi pentru atacurile constante la adresa liderilor Partidului Social Democrat, în special cele dedicate actualului preşedinte naţional interimar al social democraţilor, Marcel Ciolacu.

  • Iris Farm vrea capul lui Ciolacu după materialul România TV

În urma materialului difuzat de România TV, lanţul de farmacii al familiei Negoiţă, sub semnătura Violetei Moraru, director de marketing al IRIS FARM a reacţionat printr-un comunicat publicat pe pagina de facebook al societăţii anterior amintite. Iată integral rândurile postate:

CIOLACU SI AFACERILE ILEGALE

In cursul zilei de 26.02.2020, farmacia IRIS a fost supusa unui linsaj de catre postul de televiziune Romania TV.
Cel care a instrumentat acest atac este Marcel Ciolacu, presedinte interimar al PSD. Acesta detine un lant de farmacii cu sediul in judetul Buzau.
In ultimii 3 ani, Marcel Ciolacu, prin interpusi si prin persoane numite in administratia publica centrala si locala (Simona Anghel – presedinte CJAS Buzau si Raluca Alexandru – fosta presedinta la CJAS Buzau, actualmente adjunct al Avocatului Poporului) a ordonat distrugerea tuturor firmelor concurente. In aceste actiuni, partener ii este omul de afaceri, Costel Isac, condamnat pentru mita la Ministerul Sanatatii.
Cu aceasta „echipa”, Ciolacu a incercat sa-si impuna monopolul atat in exportul patralel, cat si pe piata farmaceutica locala.
Emisiunea ticaloasa de la Romania TV este o hartuire, deoarece am sesizat DNA si in aceasta perioada au loc audieri.
Cei mentionati sunt cercetati pentru frauda din bugetul de stat si constituire de grup infractional organizat.
Avem incredere in justitie si suntem convinsi ca acest caz va duce la aflarea adevarului despre practicile, afacerile si anturajul lui Ciolacu.

Director marketing,

Violeta Moraru
www.irispharm.ro

sursa: Agrobuzau.ro