Breaking News: Primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19 la Buzău închide Colegiul Național „B.P. Hasdeu”

Breaking News: Primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19 la Buzău închide Colegiul Național „B.P. Hasdeu”

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, convocat luni seară, au decis suspendarea cursurilor în Colegiul Național „B.P. Hasdeu” începând cu data de 10 martie 2020, după primul caz de infectare cu noul coronvirus.

Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din județul Buzău, care au indicat 3 contacți direcți, fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă, în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor.

La propunerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme față de perioada stabilită prin Hotărârea nr. 6/ 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Cursurile au fost suspendate la Colegiul Național B.P Hasdeu și in cursul zilei de 10 Martie deoarece unul dintre contactii direcți este elev al acestei unități de învățământ. Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ amintite.

sursa: Informatiabuzaului.ro