ALERTĂ, la Calvini! | Zeci de microbuze se întorc din Franța și Germania

ALERTĂ, la Calvini! | Zeci de microbuze se întorc din Franța și Germania

Atenție sporită în localitatea buzoiană Calvini, acolo unde sunt așteptate să revină în țară mai multe persoane aflate în state din vestul Europei.

În ultimele zile, aproape două sute de persoane de etnie romă s-au întors la Calvini din state considerate „zone galbene” de coronavirus. Localnicii sunt îngroziți de faptul că aceștia nu respectă izolarea și se plimbă în localitățile învecinate fără să le pese că pot fi purtători ai temutului virus.

Potrivit unor informații neoficiale, în jur de douăzeci de mașini personale – printre care și numeroase microbuze – cu romi din Calvini se întorc în țară din Franța și din Germania. Mașinile ar fi trecut vama și se află aproape de Deva, urmând să fie interceptate de polițiști la intrarea în Buzău.

Autoritățile locale din Buzău nu au confirmat această informație, însă nu neagă faptul că persoane din zonă revin în țară. Mai mult decât atât, se pare că polițiștii buzoieni vor fi anunțați abia în momentul în care mașinile ce transportă persoane venite din zone galbene se vor apropia de localitatea de domiciliu.

În următoarele zile, în jur de o sută de dube și microbuze vor ajunge la Calvini.

Ieri, un localnic a postat pe un grup de Facebook un mesaj în care vorbește despre riscul epidemiologic apărut odată cu revenirea Calvini a peste 200 de oameni care nu respectă izolarea la domiciliu.

„Izolarea la domiciliu nu este valabila si pentru romii din Calvini jud Buzau?..Cum se face ca autoritatile locale nu iau nici o masura si cei peste 200 de romi veniti din Franta ,Anglia .Spania? Se plimba nestingheriti pe la Penny si Profi din Patirlagele.. Autoritatile locale dorm !!!!!! Este strigator la cer ce se întâmplă”, este mesajul postat pe un grup de Facebook.

sursa: Reporterbuzoian.ro