Acum la Penny Buzău. Se aplică blocatoare la roți. „Am sunat la 112!”

Acum la Penny Buzău. Se aplică blocatoare la roți. „Am sunat la 112!”

Niște băieți cu fes și geacă galbenă – angajați de Penny – se cred polițiști și au început să pună blocatoare la roțile clienților magazinului și să ceară „amenda” de 1 milion pentru a ridica „brosca”.

„Mama mea a pățit-o acum la Penny de la gară. A plătit un milion. Niște băieți de acolo au zis că a parcat neregulamentar. Vă rog, ce pot face”, ne-a sunat un cetățean.

Reporterul buzoienii.ro a plecat către marketul Penny de la gară. Pe drum, întâmplător a avut același traseu cu o mașină de poliție. Până în parcarea… de la Penny.

Acolo, supriză, un alt domn parlamenta cu băieții de la firma SSG. Șoferului i se aplicase broasca pentru că băieții au considerat că a stat mai mult de două ore în parcare (așa cum zic ei că prevede regulamentul Penny). Nemulțumit, cetățeanul a sunat la 112.

Ce a urmat vedeți în clipul VIDEO de mai jos.

Chiar dacă doamna de la poliție a dat vina pe cetățean, „dvs. de ce ați parcat aici?”, acțiunea băieților de la Penny și SSG este ilegală din mai multe motive.

În primul rând dreptul de a sechestra/indisponibiliza bunuri îl au doar organele statului. În mod normal, polițiștii ar trebui să le facă dosar penal băieților.

Apoi, băieții nu sunt de la poliția rutieră pentru a constata ei și a da „amenzi” celor care parchează neregulamentar.

În al treilea rând, parcarea Penny nu a fost autorizată de Primăria Buzău ca fiind parcare cu plată, pentru a li se cere clienților „milionul” dacă au stat mai mult de două ore. La rigoare, municipalitatea ar trebui să le blocheze parcarea celor de la Penny pentru că o folosesc în alt scop (decât cel pentru care au fost autorizați!).

Trebuie verificat și dacă firma care deține Penny are codul CAEN prin care să fie autorizată să administreze parcări private cu plată.

Explicație

Publicarea articolelor de presă pe acest subiect nu înseamnă că reporterul buzoienii.ro e de acord ca parcările să fie ocupate zeci de ore/zile la rând de buzoieni care nu au venit la cumpărături.

Reporterul buzoienii.ro nu e de acord nici cu buzoienii care își parchează aiurea mașinile în parcările supermarketurilor (pe zebră, pe mijlocul aleii, pe locurile persoanelor cu handicap, hașuri etc.).

Susține doar că acțiunile băieților de la SSG/Penny sunt ilegale din motivele enunțate mai sus. Rugăm Poliția și Primăria Buzău să se sesizeze vizavi de această practică.

sursa: buzoienii.ro