Raza: Oprit
Raza:
km Set radius for geolocation
Caută

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, înființat în anul 1936, deservește județele din sudul și sud-estul țării (Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei), fiind una din cele mai mari instituții de învățământ special pentru elevii deficienți de vedere din zona sudică. Instituția asigură dreptul la educație unui număr de 160 de elevi integrați în toate ciclurile de învățământ preuniversitar (grădiniță, gimnaziu și liceu), punând la dispoziția acestora atât logistica și materialele necesare, cât și un personal calificat și dornic a le fi alături în procesul educațional garantat de lege.

Elevii care frecventează cursurile acestei instituţii au șansa de a acumula toate cunoștințele unui copil școlarizat în regim normal deoarece ei parcurg programa învăţământului de masă. Aici, ei dispun de cărți și mijloace tehnice adaptate gradului și tipului de deficiență, învață scrierea și citirea în Alfabetul Braille, dar și cum să se integreze, bucurându-se de viață și depășindu-și deficiențele. În plus, ei beneficiază şi de terapii specifice, precum: orientare şi mobilitate spaţială, educaţie perceptiv-vizuală, kinetoterapie etc. De asemenea, copiilor proveniţi din alte judeţe sau din localităţile vecine oraşului Buzău, le este asigurată cazarea și masa.

Prin activitățile școlare și extrașcolare desfășurate de către colectivul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Buzău dorim să contribuim la formarea și dezvoltarea cât mai armonioasă a elevilor atât din punct de vedere intelectual, cultural și educațional, cât și psihologic și spiritual. Prin excursii, concursuri, proiecte și parteneriate desfășurate atât în colaborare cu celelalte școli pentru deficienți de vedere, cât și cu unele școli de masă sau instituții din județ sau din țară, dorim să creăm o experiență de viață cât mai complexă, contribuind astfel la integrarea lor reală și activă în societate, dezvoltându-le curajul, încrederea în sine, aptitudinile de comunicare și toate celelalte calități necesare în viața de zi cu zi.

Program de Lucru

Luni

8:00 - 18:00

Marti

8:00 - 18:00

Miercuri

8:00 - 18:00

Joi

8:00 - 18:00

Vineri

8:00 - 18:00

Sâmbătă

-

Duminică

-

Esti proprietarul acesti unitati?

Daca sunteti proprietarul acestei unitati si doriti ca actualziati datele unitatii ( telefon, fax, adresa email, adresa website, poze, oferte speciale, etc ) va rugam sa ne contactati.

Revendică Pagina

Recenzii

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Servicii
Personal
Parcare
Curatenie
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed

Parteneri