Raza: Oprit
Raza:
km Set radius for geolocation
Caută

Aflată la cca. 32 de kilometri faţă de reședinţa de judeţ, în cadrul pitoresc al Văii Buzăului, casa memorială de la Pârscov recreează atmosfera familială în care s-a născut și și-a petrecut o bună parte a vieţii cunoscutul poet, dramaturg, publicist și editor român.

Refăcută din temelii în anii ‘80, casa respectă planul construcţiei originale care a aparţinut familiei scriitorului. Spaţiul expoziţional este organizat tematic, încăperile redând aspecte și momente ale vieţii private și ale activităţii profesionale ale lui Vasile Voiculescu.

Ambientul sfârșitului de secol XIX și al primelor decenii ale veacului următor este reconstituit pe baza mobilierului original și a numeroase piese etnografice. Scrisorile, facsimilele, fotografiile, numeroasele exponate prezente aici evocă viaţa de familie a scriitorului, copilăria în casa natală, studiile, căsătoria, activitatea desfășurată ca medic și cea literară, prietenia sa cu personalităţi ale lumii culturale, precum Alexandru Vlahuţă sau Tudor Vianu.

Adresa & Contact

Adresa noastră

com. Parscov, Buzau

GPS

45.28906463849676, 26.555176134454328

Telefon

-

E-mail

-

Site web

-

Esti proprietarul acesti unitati?

Daca sunteti proprietarul acestei unitati si doriti ca actualziati datele unitatii ( telefon, fax, adresa email, adresa website, poze, oferte speciale, etc ) va rugam sa ne contactati.

Revendică Pagina

Recenzii

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Servicii
Personal
Parcare
Curatenie
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed

Parteneri