Șeful Poștei le-a cerut poștașilor să nu mai ducă pensiile și alocațiile suspecților de coronavirus

Șeful Poștei le-a cerut poștașilor să nu mai ducă pensiile și alocațiile suspecților de coronavirus

Directorul General al Poștei Române, Horia Grigorescu, a trimis joi o circulară către oficiile poștale din țară prin care le solicită poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile către cetățenii aflați în carantină din cauza coronavirusului.

Ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, a declarat că i-a cerut directorului să retragă recomandarea și aștepată de la ministrul Sănătății o adresă oficială prin care să fie precizat modul în care poștașii pot livra pensiile și alocațiile fără să fie supuși pericolului de infectare cu coronavirus.

În adresa trimisă de Directorul General al Poștei Române, poștașilor li se cerea să își suspende „orice activitate de livrare a trimiterilor poștale, a drepturilor de protecție socială, precum și a oricăror alte prestații sau servicii care implică contact direct între salariați și persoanele aflate în carantină/autoizolare”.

Ministrul a precizat că, din punctul său de vedere, livrarea pensiilor și alocațiilor la persoanele aflate în carantină se poate face fără probleme de poștași, dacă își iau măsuri de protecție.

Ministerul Sănătății va transmite către personalul Poștei Române 100.000 de măști de protecție.

Sursa: digi24.ro