Metroul din Bucuresti se inchide

Metroul din Bucuresti se inchide

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, face noi precizări, după ce numărul de cazuri de COVID-19 a luat amploare în București. 

Printr-o intervenție telefonică la „Xtra Night Show”, Gabriela Firea a făcut mențiuni importante despre măsurile pe care și-ar dori să le poată lua.

„Metroul este la Metrorex, tot la Guvern. Eu aș fi închis și metroul pentru că este o sursă de aglomerație, deci de răspândire a oricărui virus”, a precizat Gabriela Firea, care a decretat deja închiderea teatrelor și sălilor de spectacol, timp de câteva săptămâni. 

Firea și-ar fi dorit închiderea locurilor de adunare publică

Tot în emisiunea lui Capatos, Gabriela Firea a menționat că și-ar dori închiderea locurilor care presupun adunarea mai multor persoane în scop recreațional, precum sălile de cinema din malluri, food court-uri sau chiar cafenele.

De asemenea, am spus din primul Comandament că trebuie închise locurile de joacă, trebuie închise sălile de cinema din malluri, pe cât posibil trebuie să fie închise și zonele în care se mănâncă, se stă la o cafea, se stă la un suc. Nu mai este momentul acum, pentru următoarele 2-3 săptămâni, să stăm în astfel de spații, cu persoane care vin din foarte multe zone, care s-au întâlnit poate cu românii veniți în țară din Italia, din Spania și așa mai departe. Trebuie să ne protejăm”, a mai spus Gabriela Firea.

Dintre cazurile confirmate cu coronavirus, până în prezent, cele mai multe sunt din București. Mulți dau vina pe pacientul 17, fostul angajat MAI internat la Gerota. Deși revenise din Israel, zonă roșie a pandemiei, bărbatul i-a mințit pe medici și așa a ajuns să infecteze mai multe persoane, printre care un medic, dar și familia lui: fiul, nora însărcinată și nepotul de numai trei ani.

sursa: https://spynews.ro/