Germania nu mai este de acord cu UE! Se anunță schimbări radicale

Germania nu mai este de acord cu UE! Se anunță schimbări radicale

Guvernul de la Berlin şi ministrul german al Mediului, Svenja Schulze nu mai sunt de acord cu reglementări de mediu mai stricte anunțate de Uniunea Europeană. De asemenea, Germania a anunțat că nu vede necesitatea unor negocieri privind decizia UE.

Se pare că Guvernul de la Berlin este nemulțumit de reglementările de mediu mai stricte pentru flota de maşini din Uniunea Europeană, a anunţat luni un purtător de cuvânt al ministerului, transmite DPA, citată de agerpres.

„Doar de anul trecut avem noi niveluri ale emisiilor, ele sunt foarte ambiţioase. Ele rămân”, a explicat oficialul german. Aceasta a adăugat că „Ministerul Mediului nu vede necesitatea unor renegocieri. Dacă se doreşte includerea noilor limite în Pactul ecologic european (Green Deal), va trebui să se discute cu toate statele membre UE”.

Obiective planificate

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, Peter Altmaier, a atras atenţia asupra recentei înăspriri a cerinţelor, spunând că acum trebuie să existe certitudine pentru obiectivele planificate, astfel încât restructurarea în sectoarele economice să reuşească.

Luna trecută, Comisia Europeană a prezentat planul de investiţii pentru Pactul ecologic european, care va mobiliza investiţii publice şi va contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale Uniunii Europene, în special InvestEU, ceea ce ar duce la investiţii în valoare de cel puţin 1.000 de miliarde de euro.