Celulita- afectiunea cu care se confrunta 8 din 10 femei

Celulita- afectiunea cu care se confrunta 8 din 10 femei

Celulita sau coaja de portocala asa cum o mai numesc medicii este o afectiune la nivelul pielii formata din acumularea de tesut adipos care pe intelesul tuturor inseamna un strat ridicat de grasime.

Cele mai recente studii arata ca 8 din 10 femei se confrunta cu aceasta problema, desi poate sa apara si in cazul barbatilor, insa mai rar. Cu toate ca nu este o boala, deoarece este considerata o reactie normala, aceasta produce o serie de neplaceri in randul reprezentantelor de sex feminin. Partea cea mai buna este ca celulita poate fi eliminata in timp, daca se respecta cu strictete anumite reguli si sunt urmate recomandarile medicilor specialisti.

Fizicul unei femei sufera transformari atunci cand se produce un dezechilibru in alimentatia zilnica. Astfel, cresterea in greutate este in general principala cauza a aparitiei celulitei, insa nu tot timpul. Chiar si femeile cu o greutate perfecta se confrunta cu celulita, singura diferenta fiind ca nu este atat de accentuata.

Asadar, pentru ameliorarea acestui dezechilibru, solutia o reprezinta practicarea intensa si regulata a unui sport alaturi de un regim alimentar sanatos, prin intermediul caruia este recomandat consumul mai multor cruditati si proteine, ci nu apelarea la metoda infometarii, asa cum gandesc majoritatea femeilor ca ar trebui sa faca. Pentru ca rezultatele sa apara, aceste solutii trebuie adoptate permanent, cu scopul de a deveni un stil de viata.

Pe langa o alimentatie sanatoasa si practicarea unui sport, mai exista si alte metode eficiente de combatare a celulitei precum masajul anticelulitic si cremele destinate eliminarii celulitei. In ceea ce priveste masajul, acesta s-a dovedit ca da roade de foarte multe ori, mai ales ca vedem zilnic numeroase vedete din showbiz care recurg si ele la aceasta metoda sau diverse reclame care provin de la saloanele de masaj privind combaterea coajei de portocale intr-un procent de peste 90%.

Cat despre cremele anticelulitice, adevarul este ca se gaseste foarte greu un produs care sa produca rezultate cu adevarat vizibile. Ceea ce este important de stiut este faptul ca, acele creme care se dovedesc in cele din urma a fi eficiente nu sunt cele pe care le vedem pe raftul unui supermarket la un pret de 20 sau 30 de lei.

Calitatea unui produs incepe de la pretul de 50 de lei si poate ajunge pana la suma de 200 de lei. Totusi, in detrimentul cremelor, o calitate mai ridicata o detin uleiurile, despre care se spune ca au numeroase efecte pozitive, deoarece pe langa eliminarea celulitei, acestea tonifiaza in acelasi timp pielea si ii ofera un plus de stralucire.