Avertisment înainte de Paște!

Avertisment înainte de Paște!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a vorbit despre românii din diaspora care doresc să se întoarcă acasă pentru a-și petrece Sărbătorile Pascale împreună cu familia.

Cetățeanul român trebuie să știe că va sta în carantină

„E o prostie. Cetățeanul român poate intra când vrea el pe teritoriul României, dar dacă nimerește într-o asemena situație, cetățeanul român întâi trebuie să știe că trebuie să stea 14 zile în carantină. Guvernul ar trebui să-i prevină pe cei care vor să vină de sărbătorile de Paște acasă, să vină cu două săptămâni mai devreme, își fac perioada de carantină, sunt evaluați din punct de vedere al riscului de transmitere al microbului și în ziua de sărbătoare sunt acasă. Dacă vor veni cu două zile înainte o să facă Paștele într-un loc în care le spune Guvernul, în carantină”, a spus fostul președinte.

Ce ar trebui să facă un stat serios

„Eu vă asigur că cea mai mare parte a celor din mediul rural nu dau doi bani pe această măsură a izolării și acolo se creează focare. Statul nu mizează pe educația propriului popor, ci acționează adoptând soluții, adică trebuia și trebuie și acum, pentru că vor mai fi valuri de români care, pe bună dreptate, se întorc acasă pentru sărbători, deci trebuiau închiriate hoteluri, în interiorul stării de urgență, pregătite 40-50 de mii de locuri și să nu ne mai amăgim că pe cei care vin din zone marcate cu roșu, din Spania sau Italia, îi băgăm în carantină, iar pe cei care vin din zona galbenă îi trimitem să se autoizoleze. E o glumă. Toți cei care vin din zone galben sau roșu trebuie să intre în carantină. Asta face un stat serios”, a declarat Traian Băsescu, în direct la B1 TV.