3 Cazuri noi de Coronavirus se confirma in Buzau

3 Cazuri noi de Coronavirus se confirma in Buzau

Potrivit sitului buzoienii.ro s-au confirmat 3 cazuri de persoane infectate cu coronavirus in Buzau.

Citeste stirea initiala:

Situl Buzoienii.ro scrie urmatorul articol pe pagina sa:

Un prim caz e din cartierul Crâng (un elev), al doilea din Micro XIV (o tânără).

„Amândoi au coborât din blocurile unde locuiesc în combinezonul alb de protecție și s-au suit în autospeciala ISU”, ne-a declarat un martor.

În cazul de la Crâng sunt informații că virusul s-ar fi activat la elevul de 16 ani de la Hasdeu – la care primul test a ieșit negativ.

Acesta ar fi luat virusul de la femeia de 73 de ani din Pârscov întoarsă din Italia (primul caz de coronavirus la Buzău). E o deducție logică (dar nu infailibilă) întrucât mama elevului este parteneră cu fiul femeii de 73 de ani.

Informațiile n-au putut fi confirmate oficial, întrucât autoritățile de la Buzău (DSP + Prefectură) nu mai au voie să furnizeze informații presei locale. Nu e vina lor, așa sunt dispozițiile venite de la București.

UPDATE: Sunt informații că ieri a mai fost depistat pozitiv și un bărbat aflat în carantină în imobilul de pe str. Transilvaniei. Toate cele trei cazuri de ieri au fost transferate pentru a primi tratament la Bucureștui la Institutul Matei Balș.

Până la aceste noi trei cazuri, la Buzău s-a depistat prezența virusului la o femeie de 73 de ani din Pârscov (primul caz de la Buzău) și la un bărbat de 36 de ani din Rm. Sărat, ambii întorși din Italia.

sursa: Buzoienii.ro